Parisuhdeohjaus

Parisuhdeohjaus on ammattimaista keskusteluapua parisuhteen haasteisiin. Se voi olla myös ennaltaehkäisevää parisuhteen hoitoa ennen suurempien haasteiden syntymistä. Riippuen parin toiveista voimme parisuhdeohjauksessa keskittyä esim. puolisoiden omien kiintymyssuhteiden vaikutuksiin, temperamenttieroihin, tunteisiin ja tarpeisiin, turvan ja luottamuksen rooliin,  seksuaalisuuteen,  kommunikointitaitoihin tai ylipäänsä vuorovaikutuksen parantamiseen parisuhteessa. Eromietinnät tai toimiva suhde ja/tai vanhemmuus eron jälkeen voi olla syy tulla parisuhdeohjaukseen. Myös esimerkiksi uusperheproblematiikka voi olla ohjauksen keskeisenä teemana.

Solmuja parisuhteessa® -parineuvonta

Solmu-menetelmä on parisuhdekeskus Katajassa kehitetty toimintamalli parisuhteen solmujen avaamiseksi. Tavoitteena on lisätä puolisoiden keskinäistä ymmärrystä ja erityisesti kykyä tarkastella asioita myös toisen näkökannalta.  

 

Solmuprosessiin kuuluu kahdeksan tapaamiskertaa neuvojan kanssa: 

– Aloitus ja solmun määrittely

– Yhteisen taipaleen tarkastelu

– Omien ja kumppanin tunteiden tunnistaminen

– Kehon viestien kuunteleminen

– Solmutilanteen jäsentäminen

– Toiveet, unelmat ja päämäärät

– Sanoista tekoihin

– Yhteenveto ja palaute

 

Työskentelyyn kuuluu keskustelua, toiminnallisia harjoituksia ja kotitehtäviä. Osallistujat saavat materiaalin neuvojalta. Neuvojan rooli on auttaa työskentelyä etenemään johdonmukaisesti ja olla ulkopuolinen peili pariskunnan tilanteesta. Lue lisää Parisuhdekeskus Katajan sivuilta tästä.

Ota yhteyttä:
Hanna Suutari

p. 041 3131 883

hanna@kasvunluotsi.fi